When you browse on this site, cookies collect data to enhance your experience and personalize the content and advertising you see.
Visit our Privacy Policy to learn more. By continuing to use the site, you agree to this use of cookies and data.

Árvíz és szüntelen esőzések Szaúd-Arábiában

Szaúd-Arábiában az ítéletidő 7 ember halálát okozta.

Árvíz és szüntelen esőzések Szaúd-Arábiában

Szaúd-Arábiában, november 29-én legalább heten vesztették életüket az özönvízszerű esőzések következtében. A szüntelen felhőszakadás számos helyen árvizet okozott.

Az áradat több tucat házat semmisített meg, utakat torlaszolt el, több járművet felborított. A helyzetet nagyban súlyosbította a rosszul megoldott vízelvezetés. Az árvíz elmosta a Jeddahot és Jazant összekötő nemzetközi út egy részét. A Kunfudafban villámcsapás következtében elhunyt két férfin kívül, súlyosan megsérült még két ember, őket még mindig a kórházban ápolják, az állapotuk súlyos.

A három órás felhőszakadás, számos közúti baleset okozója lett Bisheben, ahol hárman életüket vesztették, és még hárman megsebesültek.

A rendőrség felszólította a lakosságot és a turistákat, hogy a balesetek megelőzése végett ne utazzanak sehova, míg tart a rossz idő.

A polgárőrség munkatársai aktívan segítenek a kárt szenvedett városlakóknak, elszállítják az autókat, kiszabadítják azokat a víz csapdájából, elsősegélyt nyújtanak a sérülteknek.

Nem ezek voltak a régió legbőségesebb esőzései, viszont rámutattak a Muzhnib-Sahirban most épülő új útvonal és a városok vízelvezetésének hiányosságaira.

Ez érdekelni fogja