When you browse on this site, cookies collect data to enhance your experience and personalize the content and advertising you see.
Visit our Privacy Policy to learn more. By continuing to use the site, you agree to this use of cookies and data.

Heves esőzések és földcsuszamlások Új-Kaledóniában

Heves esőzések és földcsuszamlások Új-Kaledóniában: 5 halott, közöttük 2 gyerek.

 Heves esőzések és földcsuszamlások Új-Kaledóniában

Földcsuszamlás miatt, ami a heves esőzésektől keletkezett, legalább öt ember meghalt (köztük két gyerek) és hármat eltűntként tartanak nyilván Új-Kaledóniában.

A rossz idő még egy áldozata, egy 60 éves helyi lakos, mely tetemére Uailu területén találtak rá, amely a sziget keleti partján helyezkedik el. Ez a település szenvedte a legtöbb kárt az elmúlt két nap alatti heves esőzésektől. Az áldozatok között egy hét és egy nyolc éves gyerek is volt. Az ítéletidő miatt legalább nyolcan különböző sérüléseket szenvedtek.

A mentőegységeket, közöttük a hadsereg orvosi csapatát és még harminc katonát az eddig nyomtalanul eltűnt személyek keresésére rendelték. A hegyvidéken mindössze 12 óra alatt 400 milliméter csapadék zúdult. Ez okozta a hatalmas földcsuszamlásokat is.

Új-Kaledónia Franciaország tengerentúli területe, különleges státusszal, a Csendes Óceánban található, néhány szigetből áll.

Ez érdekelni fogja