When you browse on this site, cookies collect data to enhance your experience and personalize the content and advertising you see.
Visit our Privacy Policy to learn more. By continuing to use the site, you agree to this use of cookies and data.

56 autó karambolozott egy kínai autópályán – fotók, videó

A rossz időjárási viszonyok miatt brutális karambol volt Kínában, 17 ember meghalt.

56 autó karambolozott egy kínai autópályán – fotók, videó

Kína északi részén a havazás miatt több tucat autó ütközött egymásba. A Shanxiba vezető nagy autópályán a balesetben összességében 56 jármű ütközött egymásnak. A rendőrség szerint a súlyos baleset oka a hideg, havas idő, a köd és az ónos eső.

„Nagyon sűrű volt a köd, ezért nagyon lassan mentem. Alighogy kiértem az alagútból, amikor megpillantottam két felborult autói, amelyek egyszerűen elzárták az utat. Azonnal fékeztem, de már késő volt.”– a baleset egyik résztvevője. A balesetben 17 ember életét vesztette, 37-en pedig különböző súlyosságú sérüléseket szenvedtek. A sérült autók túlnyomó többsége teherjármű.

A baleset pillanatában tűz ütött ki, amit a tűzoltók hamar likvidáltak. Amíg a mentési munkálatok tartottak, az út le volt zárva, ezért több kilométeres dugó alakult ki.

A World Health Organization adatai szerint, a kínai utakon, a közlekedési szabályok be nem tartása, agresszív vezetés és gyorshajtás miatt évente 200 000 ember hal meg. Az Országos Statisztikai Hivatal viszont sokkal kisebb számokat közöl – 58 000 embert.

Ez érdekelni fogja