When you browse on this site, cookies collect data to enhance your experience and personalize the content and advertising you see.
Visit our Privacy Policy to learn more. By continuing to use the site, you agree to this use of cookies and data.

Látványos homokvihar Phoenixben – fotó, videó

A homokvihar szépségei Arizonában: videó.

 Látványos homokvihar Phoenixben – fotó, videó

Habubnak nevezett erős homokvihar borította el Phoenixet a múlt héten. A vihart erős széllökések kísérték, amik veszélyessé tették a közlekedést a város utcáin.

Phoenixtől délre por és homokfal jelent meg, erős szél és villámok kíséretében. A Habub gyorsan végigszáguldott a városon és környékén, a lakosság nagy ámulatára, mert bár a viharok itt nem számítanak ritkaságnak, általában a monszunidőszakban szoktak előfordulni, az pedig már véget ért. A meteorológiai szolgálat munkatársai szerint a látásviszonyok másfél kilométeren keresztül rendkívül korlátozottak voltak.

„Arizona fővárosa gyakran találkozik homokviharokkal. Most a szél erőssége elérte az 50 km/h sebességet és a községtől délre tombolt” - jelentette Jonathan Beauty meteorológus.

Habub miatti sérültekről és rombolásról nem érkezett jelentés. A helyi lakosok aktívan osztják meg a homokviharról készült képeiket a közösségi oldalakon. A hatóságok már előre figyelmeztették a lakosságot a közelgő veszélyre. A meteorológusok attól tartottak, hogy a homokvihar komoly csapadékot és jeget hoz magával.

A homokvihar az egyik legfélelmetesebb, egyben leglátványosabb természeti jelenség.

Korábban írtuk: Erős vihar okozott károkat Rómában

Ez érdekelni fogja