When you browse on this site, cookies collect data to enhance your experience and personalize the content and advertising you see.
Visit our Privacy Policy to learn more. By continuing to use the site, you agree to this use of cookies and data.

Dinoszaurusz csontokat találtak Alaszkán!

Az Alaszkai Nemzeti Parkban először találtak dinoszaurusz csontokat.

 Dinoszaurusz csontokat találtak Alaszkán!

A történelemben először sikerült a tudósoknak megkövesedett dinoszaurusz csontokat találni a Denali Nemzeti Parkban, Alaszkán.

Csaknem 10 évvel ezelőtt a kutatók dinoszaurusz nyomokra bukkantak és ezt az eseményt valóságos tudományos áttörésnek nevezték. Abban reménykedtek, hogy ez a felfedezés új tudást ad a történelmünk előtti teremtményekről, amelyek a kréta időszakban, messzi északi tájakon vándoroltak.

Az új lelet is ugyanilyen izgalmat keltett a tudományos körökben. A paleontológusok sokáig nem tartották alkalmasnak a Denali Nemzeti Parkot a csontok megőrzésére, szigorú időjárási körülményei miatt.

Aztán 2016-ban a University of Alaszka és a Nemzeti Parkok képviselői felfedeztek négy csonttöredéket, amelyből három biztosan egy nagytestű dinoszauruszé, egy pedig hadroszauruszé vagy egy kacsacsőrű dinoszauruszé volt.

Ezeknek a csontoknak a felfedezése a tudósok véleménye szerint új fejezetet nyit Denali történelmében. 2005-ig semmilyen adat nem volt Denaliban a dinoszauruszokról, most pedig valódi kézzelfogható tárgyi bizonyítéka van.

Korábbi cikk: Rémálomba illő helyek - képriport

Ez érdekelni fogja