When you browse on this site, cookies collect data to enhance your experience and personalize the content and advertising you see.
Visit our Privacy Policy to learn more. By continuing to use the site, you agree to this use of cookies and data.

Rémálomba illő helyek - képriport

Összegyűjtöttük Földünk legfélelmetesebb, rémálomba illő helyeit.

Rémálomba illő helyek - képriport

Földünk tele van szebbnél-szebb mesebeli helyekkel, ám ugyanúgy találhatunk rajta olyan helyeket is, amelyek felérnek a legijesztőbb horrorfilmmel és a legszörnyűbb rémálommal: a rémséges erdőktől, kicsavart törzsű fákkal az ezerféle mérges kígyó szigetéig.

Ezen helyek némelyikét emberi kéz alkotta, mint a rémes babák szigetét, némelyeket viszont a természetnek köszönhetjük és az UNESZCO védelme alatt állnak, mint a Tsingy de Bemaraha természetvédelmi terület a Hegyes Tűk erdeje.

Felkészült a megkapó és mégis félelmetes utazásra?

A Pokol Kapuja (Türkmenisztán)

Ezt a beszédes és költői elnevezést az egyik földgázmező kapta Türkmenisztánban. A helyet még 1971-ben szovjet tudósok fedezték fel, s már évtizedek óta megállás nélkül ég és lehetetlen eloltani a tüzet.

Babák szigete (Mexikó)

A festői szépségű csatornákkal körülvett sziget nem messze Mexikótól, tökéletes hely az idegrendszer megborzongatására, hiszen az lett az otthona több száz ijesztő babának. Azt beszélik, ez a szigetet egy csatornába fulladt gyermek emlékének szentelték, ám ezt a tényt semmilyen dokumentum nem támasztja alá. 1990-ben a turisták véletlenül fedezték fel a szigetet, ahol minden fán szörnyűséges babák lógnak.

Koponyák kápolnája (Lengyelország)

Ez a 18. századi építmény semmiben sem hasonlít az ország többi szokásos építészeti alkotásaira. Itt nincsenek gyönyörű domborművek, festmények, szép vitrázsablakok, viszont van 3000 emberi koponya és csont, amelyek a belső berendezés alapját képezik.

Úgy tartják, hogy ez az élet mulandóságának és a halál nagyságának a jelképe. Sok turistának azonban, akik saját szemükkel szerették volna látni ezt az szörnyű kriptát, teljesen más a véleménye.

Hasonló cikk: Tíz ház a világ végén – képriport

Teylers Gleccser (Antarktisz)

Titokzatos, vérvörös vízesés az Antarktiszon, úgy néz ki, mint egy horrorfilm díszlete. Szerencsére tudjuk, hogy a vízesés vérzuhataga egy földalatti tóval kapcsolatosak, amelynek a vize rendkívül gazdag vasban.

Sedleci Csontkápolna (Csehország)

Úgy látszik, nem csak Lengyelországban tartják szépnek az emberi csontokat. Egy különös, barokk stílusú csillárt láthatunk egy kis kápolnában, Csehországban. Több mint 40 000 emberi maradványra volt szükség, hogy kidíszítsék ezt a 14. századi kriptát.

Párizsi katakombák

Megannyi csodálatos, ijesztő történet és legenda kering a párizsi katakombákról. Ott keresik a szabadkőművesek elrejtett kincseit, a vámpírok titkos nyughelyeit, a törvénytelenül született királyi gyermekeket.

Lehetséges, hogy az utolsó telmélet nincs is olyan távol a valóságtól, hiszen egy testet legkönnyebb elrejteni ezer másik között. A 18. században a katakombákat használták a párizsiak maradványainak tárolására, így próbálták tehermentesíteni a túlnépesedett temetőt.

Hasonló cikk: A „legholtabb” tenger a Halál-tó

Ez érdekelni fogja