When you browse on this site, cookies collect data to enhance your experience and personalize the content and advertising you see.
Visit our Privacy Policy to learn more. By continuing to use the site, you agree to this use of cookies and data.

Macskák szigete Japánban – fotók

Aoshima és Tashiro japán szigetek, ahol több macska él, mint ember.

Macskák szigete Japánban – fotók

Ha nem hiszi, hogy a macskák meg akarják hódítani a világot, látogasson el Japánba, Aoshima szigetére, ahol nyolcszor több a bolyhos farkú négylábú él, mint helyi lakos.

Néhány évtizeddel ezelőtt ez a virágzó halászfalu hemzsegett a patkányoktól és az egerektől, amelyek mindent összerágtak, megrongálták a halászhálókat, tönkretették a fogást. Emiatt akkor a rágcsálók ellen telepítettek a szigetre macskákat, azok pedig egykettőre megoldották a problémát, ezzel valóságos hősökké váltak a lakosság szemében.

Az utóbbi években a fiatal korosztály feladta a halászatot és a nagyvárosokba költöztek. Ezerbőlből mindössze 15 ember maradi a szigeten, több száz macskával. A japánokat azonban nem zavarja az ilyen szomszédság. Aoshima lakosai szívesen gondozzák kedvenceiket, etetik és takarítanak utánuk. Sehol a világon nincsenek ápoltabb vad macskák. Nem csoda, hogy ezek a négylábúak mentették meg a szigetet az enyészettől.

Hasonló érdekesség: Hatalmas kutyastrand nyílt Spanyolországban – fotók, videó

Évente több ezer turista látogat ide, hogy láthassák a valódi „macska birodalmat”, amely az ismeretlen szigetet valódi turista látványossággá alakította.

A másik szigeten, Tashiron, amelyet szintén a macskák szigetének neveznek, 86 lakosra jut 120-nál is több házi kedvenc. Itt a cicák nemcsak egyszerű háziállatok, de egyenesen szentként tisztelik őket, ápolják, gondozzák is imádják azokat.

Tashiron szigetének lakossága úgy tartja, hogy a macskák szerencsét és boldogságot hoznak, ha etetik és gondozzák őket. Ennek a hitnek köszönhetően a bolyhos kedvencek valódi királynak érzik magukat ezen a helyen.

Sajnos a macskák bőséges jelenléte ellenére a szerencse ritkán látogatja meg Tashiron szigetét. Az utóbbi 50 év alatt a lakosság létszáma tízszeresére csökkent. Ezért az itt maradt emberek még aktívabban foglalkoznak és gondoskodnak az állatokról.

Hasonló érdekesség: A sünök alkalmazkodtak a városi élethez

Az utóbbi időben Tashiron népszerű hellyé vált, ahova szívesen jönnek a macskák szerelmesei az egész világból. Lehet, hogy a cicusok mégiscsak szerencsét hoztak, mivel főleg a turisták támogatják e hely gazdaságát.

A helyi lakosok féltékenyen fogadják az idegeneket, szigorú szabályokkal és bírságokkal igyekeznek megvédeni kedvenceiket. Példának okáért Tashironra nem szabad kutyát hozni. Ám ha figyelembe vesszük az egy négyzetméterre eső macskák számát, nemigen jönne ide önszántából egyetlen kutya sem.

Ez érdekelni fogja