When you browse on this site, cookies collect data to enhance your experience and personalize the content and advertising you see.
Visit our Privacy Policy to learn more. By continuing to use the site, you agree to this use of cookies and data.

A környezetvédelem veszélyes feladat

2015-ben 185 környezetvédő vesztette életét.

A környezetvédelem veszélyes feladat

A környezetvédelem az egész világon veszélyes foglalkozásnak számít. Csak a tavaly 185 embert vesztette életét e foglakozás miatt. Ez a szám 60%-kal magasabb a 2014-es évhez viszonyítva. A természetvédő aktivisták remélik, hogy ez nem ölt állandó jelleget, de egyenlőre nem hozzák nyilvánosságra 2016 félévi adatait.

Elegendő, ha felidézzük az ökológus Berta Cáceres halálát, akit Hondurasban a saját lakásában találtak holtan. A Goldman Környezetvédelmi Díj nyertese a Gualcarquefolyón megépítendő 4 gát ellen tiltakozott, amelyek megfosztották volna az őslakosokat a fő vízforrásuktól és valószínűleg lehetetlenné tette volna a szántóföldjeik öntözését. Cáceres után kegyetlenül meggyilkolták még két aktivistáját ugyanennek a mozgalomnak.

A 2015 év adatai alapján a Global Witness Report Hondurast nevezte meg az ökológusok számára legveszélyesebb országnak. 2010 és 2014 időszaka szerint az országban több mint 100 természetvédő vesztette életét.

Még ha nem is tartanánk számon a legkegyetlenebb eseteket, a Greenpeace folyamatosan veszélynek van kitéve, a nemzetközi vállalatok és gyárak gyakran folyamodnak fenyegetéshez és zsaroláshoz. A „Natura Connection” jelentése szerint az utóbbi 10 év alatt több mint kétezer „zöldet” öltek meg a világ 35 országában, 320 000 ember szenvedett komoly sérülést.

Hasonló bejegyzés: A korallok halála

Ez érdekelni fogja