When you browse on this site, cookies collect data to enhance your experience and personalize the content and advertising you see.
Visit our Privacy Policy to learn more. By continuing to use the site, you agree to this use of cookies and data.

Eddig több mint ezer halálos áldozat

Leginkább Haitin pusztított a halálos hurriká.

Eddig több mint ezer halálos áldozat

Haitin megkezdték a Matthew hurrikán halálos áldozatainak tömegsírokba hantolását. Mintegy ezer ember halt meg az amerikai kontinens legszegényebb országában.

A térségben komoly aggodalmat kelt a kolera terjedése, ezért a hatóságok arra összpontosítanak, hogy vizet, élelmet és gyógyszert juttassanak a menedékhelyeken befogadott ezrek számára.

A kolera súlyos hasmenést okoz, amely órákon belül az áldozatok kiszáradásához és halálához vezethet. A betegség elsősorban széklettel, hányadékkal és szennyvízzel, illetve az ezekkel érintkező nyers élelmiszerek fogyasztása révén terjed, lappangási ideje pedig rövid, ami megkönnyíti a járványok kialakulását.

A Matthew hurrikán, amely az elmúlt közel egy évtized legnagyobb erejű karib-tengeri vihara kedden söpört keresztül a Haiti délnyugati részén, magjában óránkénti 230 kilométeres sebességet is elérő széllel és szakadó esővel. Forrás: MTI

Korábban írtuk: Floridában rendkívüli állapotot rendeltek el a Matthew hurrikán miatt

Ez érdekelni fogja