When you browse on this site, cookies collect data to enhance your experience and personalize the content and advertising you see.
Visit our Privacy Policy to learn more. By continuing to use the site, you agree to this use of cookies and data.

A Föld légszennyezettsége meghaladja a WHO összes előírását

A Föld lakosságának 92%-a kénytelen szennyezett levegőt szívni.

A Föld légszennyezettsége meghaladja a WHO összes előírását

A világon 10 emberből csak egy szív viszonylag tiszta levegőt. A többi 9 – a WHO szerint – olyan régiókban él, ahol nagyon magas a légszennyezés. A kutatások kimutatták, hogy az emberek 92%-a él olyan régiókban, ahol a légszennyezettség magasan a megengedett normák felett van.

„A rossz minőségű levegő, amely sok vegyi anyagot és gázt tartalmaz, továbbra is visszafordíthatatlan károkat okoz az emberek egészségében, ennek a negatív hatásnak főleg veszélyeztetett csoportok vannak kitéve, pontosabban a gyerekek és az idősek. Ahhoz, hogy megőrizhessék az egészségüket, valamint az életüket, az embereknek tiszta levegőt kell szívniuk az első napjuktól az utolsóig.”- mondta Flavia Booster, a WHO főtitkárhelyettese.

A szervezet szerint évente hárommillió haláleset hozható kapcsolatba a szennyezett atmoszféra hatásával. A statisztika szerint a halálesetek majdnem 90%-ért a levegőben található mérgező anyagok okolhatók, ezek általában az alacsony vagy közepes jövedelmű országokban fordulnak elő, amelyek kénytelenek aktívan használni a nem redukálódó energiaforrásokat.

Korábbi bejegyzés: A Fukushima-1 területén magas koncentrációjú radioaktív céziumot regisztráltak

Ez érdekelni fogja