When you browse on this site, cookies collect data to enhance your experience and personalize the content and advertising you see.
Visit our Privacy Policy to learn more. By continuing to use the site, you agree to this use of cookies and data.

Az ősz jót tesz az egészségnek

Öt ok, amiért szeretjük az őszt.

Az ősz jót tesz az egészségnek

A nap már kicsit később kel fel, az idő hűvösebbre fordul, egyre gyakrabban esik az eső, az emberek pedig elővették a meleg pulóvereket. Egyértelmű – megérkezett az ősz.

Bár hivatalosan az új évszak szeptember 22-én vette kezdetét, s mi máris kereshetjük a lehetőségeket egészségünk megőrzésére.

1. Váratlan fitnesz lehetőségek

Az almaszedés, a lehullott levelek összegyűjtése, gombázás és a virágok átültetése, mind-mind megannyi lehetőség, hogy megszabaduljunk néhány száz kalóriától. Fél óra intenzív kerti munka, felér egy órás edzéssel. Takarékosan bánjunk az időnkkel és pénzünkkel, használjunk ki minden lehetőséget a mozgásra, hiszen a mozgás az egészség záloga.

2. A gyümölcs és zöldség szezonja

Az ősszel szüreteljük a legtöbb gyümölcsöt és zöldséget, amely sok örömet szerez még a hideg napokon. Maximálisan hasznosak a frissen szedett zöldségek és gyümölcsök. Az alma csökkenti a koleszterinszintet és megfiatalítja a szervezetet, a sütőtök és az édesburgonya E vitaminban gazdag, a fügében meglelhetjük a napi kálium adagunkat.

Hasonló cikk: Gyermekeink egészséges táplálkozása ősszel

3. Születésnap

Chicagói tudósok kijelentették, az ősszel született embereknek nagyobb az esélyük arra, hogy elérjék a 100. születésnapjukat.

4. Forró és hasznos italok

Mi lehet kellemesebb egy csésze forró teánál, kávénál vagy csokoládénál a hosszú őszi séta után? És ha belegondolunk, hogy kedvenc italaink még hasznosak is, máris kedvesebb színben tűnik fel még a hűvös őszi időjárás is.

A zöld tea rengeteg antioxidánst és polifenolt tartalmaz, amelyek felveszik a harcot a szabadgyökökkel.

A kávé segít megelőzni a rosszindulatú daganatos betegségeket.

A gyógynövényekből készült tea erősíti az immunrendszert, megnyugtatja az idegrendszert, enyhíti a fejfájást.

5. Hosszú séták

Elmúlt a hőség, az ősz pedig kitűnő lehetőség a szervezetünk D vitaminnal való feltöltésére. Miért ülnénk a négy fal között, amikor még élvezhetjük a friss levegőt?

Hasonló cikk: Kell-e gyógyszertári vitamint szedni ősszel?

Ez érdekelni fogja