When you browse on this site, cookies collect data to enhance your experience and personalize the content and advertising you see.
Visit our Privacy Policy to learn more. By continuing to use the site, you agree to this use of cookies and data.

Tükröm, tükröm mond meg nékem...

A tudósok feltaláltak egy tükröt, amely képes felmérni és megmutatni egészségi állapotunkat.

Tükröm, tükröm mond meg nékem...

Míg a híres mesehős arról faggatta a tükröt, ki a legszebb világon, addig az Institute of Clinical Physiology munkatársait az ember egészsége érdekében dolgoznak.

A kutatók létrehoztak egy egyedi „okos” tükröt – Seomeoticonst, amely emeli a tulajdonosa önértékelését és kontrollálja annak fizikai állapotát.

A tükör meg tudja figyelni az embert, vizsgálja a bőrfelületet, identifikálja az arckifejezést és annak színét, azonosítja a stressz és szorongás fokát, jelzi a kardiometabolikus kockázati tényezőket.

„Az ember arca értékes információforrás az egészség és érzelmi potenciál terén, ezért nagyon fontos az arcunkat nemcsak a szépség, hanem az egészség szempontjából is figyelembe venni” –mondja Sarah Kolantonio, a projekt fő koordinátora.

„A helyes működéshez a tükröt arcfelismerő technológiával és biometrikus adatok felismerésére képes műszerekkel szerelték fel, olyannal mint például a 3D szkenner, amely elemzi az arc alakját, a testzsír tömegének tanulmányozása céljából, multispektrális program biztosítja a pulzusszám, a hemoglobinkoncentráció, a koleszterin felgyülemlésének ellenőrzését. Idővel ez segíteni fogja a cukorbetegség időbeni felismerését vagy annak megelőzését. A gázszenzorok segítségével ez a műszer segít felismerni a dohányzással és alkoholfogyasztással járó betegségek kockázatának tényét.”- vélik a tudósok.

A kutatásban görög, svéd, angol és francia szakemberek vesznek részt.

Korábbi bejegyzés: Kell-e gyógyszertári vitamint szedni ősszel?

Ez érdekelni fogja