When you browse on this site, cookies collect data to enhance your experience and personalize the content and advertising you see.
Visit our Privacy Policy to learn more. By continuing to use the site, you agree to this use of cookies and data.

Ezek a városok fizetnek a lakosságnak, amiért az ott él II. rész

Több olyan település is van, amely azért fizet, hogy ott élj!

Ezek a városok fizetnek a lakosságnak, amiért az ott él II. rész

Curtis, USA

Természetes, hogy közülünk mindenki jobban tudja, hogyan kell vagy kellene fejleszteni a városukat és mit is kell tenni ezért. De amíg egyesek a konyhaasztalnál ülve fejtik ki az ötleteiket, addig Curtis lakói ezekért az ötletekért ingyen földterületeket kapnak.

Bizony, pontosan ezt a bónuszt kapják azok az emberek, akik hasznos és jövedelmező ötlettel állnak elő a város vagy az infrastruktúra fejlesztése kapcsán.

A Niagara vízesés, USA

Vajon miért nem akarnak a volt diákok a világ egyik legszebb részén élni és dolgozni?

Hogy a lehetőségre felhívják az ifjúság figyelmét, az USA kormánya 7 000 dolláros bónuszt juttat minden fiatal szakembernek, aki kész legalább két évet dolgozni a környező gyárakban.

Detroit, USA

Detroit valaha híres volt végtelen autósorairól, gyönyörű épületeiről, divatos butikjairól és kitűnő éttermeiről.

A város ma igyekszik visszaállítani a volt dicsőségét, emiatt a város egy speciális alapítványt hozott létre, amely jutalomban részesíti az ideköltöző szakembereket. A város „hervadó és haldokló” híre miatt azonban nem igazán igyekeznek visszatérni ide a felső végzettséggel rendelkező szakemberek.

Utrecht, Hollandia

Ez a város természetesen nem szenved a lakosok vagy szakemberek hiányától. A helyi hatóságok egyszer csak úgy döntöttek, hogy tesznek egy nem mindennapi, ám kellemes kísérletet. Így a város minden lakójának kiutaltak 1 000 dollárt.

Pong, Spanyolország

Lehetséges ökológiailag tiszta, a gyáraktól és üzemektől távoli helyen élni? Gyönyörködni Spanyolország legöregebb településének tájaiban? Azért, hogy a természetvédelmi területre költözz még 3000 eurót is adnak?

Bizony, ez is lehetséges! Hogy a városkába csalogassák a fiatalokat, hogy felélénkítsék a gazdaságát, a helyi hatóságok 3 000 eurót ajánlanak a fiatal családoknak az átköltözéskor és ugyanennyit minden gyermek születésekor.

Milyen kecsegtető ajánlat!

Előző rész: Ezek a városok fizetnek a lakosságnak, amiért az ott él I. rész

Ez érdekelni fogja