When you browse on this site, cookies collect data to enhance your experience and personalize the content and advertising you see.
Visit our Privacy Policy to learn more. By continuing to use the site, you agree to this use of cookies and data.

Kell-e gyógyszertári vitamint szedni ősszel?

Megérkezett a meghűlések és depresszió időszaka, de segítenek-e a problémán a mesterséges vitaminok?

Kell-e gyógyszertári vitamint szedni ősszel?

Már gyermekkorunktól tudjuk, hogy ősszel sürgősen fel kell készíteni szervezetünket a téli hidegre és meghűlésekre. Ennek a legegyszerűbb módja, hogy el kezdjük szedni a vitaminokat. Annál inkább, hogy a gyógyszertárak hatalmas választékkal kecsegtetnek. A mai orvosok azonban úgy vélik, hogy az immunrendszerünknek mesterséges vitaminok nélkül is segíthetünk, elég ha nagyobb gondot fordítunk a táplálkozásra. Nincs szükség mesterséges vitaminokra, amikor a természet friss szezonális gyümölccsel és zöldséggel kényeztet. Az őszi gombákban és gyümölcsökben megtalálható minden, amire a szervezetnek szüksége van.

Alma

Ez az egyszerű és megszokott gyümölcs a hasznos elemek tárháza: borkősav, almasav, citromsav, C-vitamin, kálium, vas, pektin és ez messze nem a teljes lista. Almából pedig készletezhetünk hosszú időre eleget.

Sütőtök

A sütőtök az ősz szimbóluma, káliummal telíti a szervezetünket, ami elengedhetetlen az idegrendszer és a keringés helyes működéséhez. Ezen kívül magas béta-karotin és vitamintartalma miatt kitűnő antioxidánsnak számít.

Zöldség

A friss zöldség rekordidő alatt képes pótolni a szervezetünkben a fluort, cinket, vasat, foszfort, káliumot és kalciumot. A benne lévő poliszacharidok – természetes védelmet nyújtanak egy sor betegség ellen.

Cékla

Ez a gyökérzöldség gazdag rézben, C-vitaminban, rostokban és foszforban, a leghasznosabb téli zöldségnek számít.

Fokhagyma

A fokhagymában található a mikrobák legnagyobb ellensége, a fitoncid. Ennek köszönhetően a fokhagyma a meghűlés fő ellensége.

Csipkebogyó

A csipkebogyóból készült főzet remek szer az immunrendszer erősítésére. Nagyon sok benne a C- vitamin.

Hasonló bejegyzés: Négy lépés az őszi egészségért

Ez érdekelni fogja