When you browse on this site, cookies collect data to enhance your experience and personalize the content and advertising you see.
Visit our Privacy Policy to learn more. By continuing to use the site, you agree to this use of cookies and data.

Több tucat fekete seregély hullott Boszton utcáira

A hatóságok kutatják a jelenség okait.

Több tucat fekete seregély hullott Boszton utcáira

Mindenki hallott már a legendás arany esőrőlvagy a kellemetlenebb békaesőről? Igen. Ám Boszton lakói aligha számítottak arra, hogy hirtelen halott madarak tucatja fog potyogni az égből.

A helyi hatóságok azonnal elkezdték kutatni a nem mindennapi jelenség okát. A Bosztoni Állatmentők Ligája összesen 47 seregélyt találtak. 32 madár az eset következtében vagy a helyszínen pusztult el. 15 egyedet sikerült megmenteni, most „jó állapotban vannak”, később pedig, a Graftoni Wildlife Centerbe szállítják őket.

A madarak miatt, az idejében kapott orvosi ellátás ellenére, elpusztult két macska is. Az állatvédők felszólították az állat tulajdonosokat, hogy azok fokozottabban figyeljenek kedvenceikre, főleg arra, mit esznek meg az utcán.

„Amikor a helyszínre érkeztem, a madarak a háztetőről a fára akartak átrepülni. Sokan közülük a fa törzsének ütköztek, a leggyengébbek pedig repülés közben egyszerűen a földre zuhantak.”- mondta Borgan Alan, az Állatvédő Liga képviselője.

A város hatósága igyekszik mihamarabb kideríteni az énekesmadarak fura viselkedésének és hirtelen pusztulásának okait. Jelen pillanatban a szakemberek nem tudnak válaszolni arra a kérdésre, hogy mi is okozta a madarak pusztulását: vírus, a levegő szennyezettségének emelkedése vagy szándékosan megmérgezték-e őket? A CBS News szerint a madarak az „avitrol” nevű kémiai szerből ehettek, amit a talaj minőségének javítására szoktak használni.

Korábbi bejegyzés: A gyilkos manchineel-fa

Ez érdekelni fogja