When you browse on this site, cookies collect data to enhance your experience and personalize the content and advertising you see.
Visit our Privacy Policy to learn more. By continuing to use the site, you agree to this use of cookies and data.

Hurrikán az Egyesült Államokban: rendkívüli állapotot vezettek be 6 állam területén

A „Hermine” ciklon folytatja romboló munkáját az ország keleti partján.

	Hurrikán az Egyesült Államokban: rendkívüli állapotot vezettek be 6 állam területén

Szeptember elsején az egyik legerősebb hurrikán csapott le USA keleti partjaira, a Hermihe hurrikán miatt néhány nap alatt, egyszerre 6 állam területén kellett rendkívüli állapotot bevezetni. Az Atlanti-óceán partján emberek milliói vannak veszélyben.

A hurrikán elsőként Florida, Észak-Karolina és Georgia államokban okozott tetemes károkat. Lakások és vállalatok százezrei maradtak áramszolgáltatás nélkül. A hurrikán útját elárasztott utcák, néhány tucat összedőlt épület jelölte. A lakosok közül is sokan megsérültek. Sok kerületben sürgősen evakuálni kellett a lakókat. Előzetes becslés szerint a szél erőssége túllépte a 130 km/h sebességet.

Szerencsére a ciklont még szerdán észrevették, így a hatóságok fel tudtak készülni a fogadására, így ebben a pillanatban csak három halálesetről érkezett jelentés.

Florida után a ciklon veszített az erejéből, így már vihar besorolást kapott, ami sebes tempóban közeledik New York felé. A meteorológusok azonban attól tartanak, hogy a vihar hamarosan ismét megerősödhet.

Korábbi bejegyzés: Olaszország: tíz nap keresés után életben maradt kutyát találtak a romok alatt

Ez érdekelni fogja