When you browse on this site, cookies collect data to enhance your experience and personalize the content and advertising you see.
Visit our Privacy Policy to learn more. By continuing to use the site, you agree to this use of cookies and data.

Szeptemberi tennivalók a kertben

Itt a szeptember és vele együtt az ősz is. Ilyenkor sokkal nyugodtabb a kert, mint az év többi napján, de tennivaló így is akad elég.

Szeptemberi tennivalók a kertben

A nyári nap melegét még egy ideig megőrzi az föld, ezért alkalmas ez az időszak az ültetésre. Az ilyenkor elültetett növények gyökereinek lesz elég idejük arra, hogy megszokják az új helyüket és megerősödjenek, még a tél beállta előtt. Ezek a növények könnyebben túlélik az elkövetkező hideg időszakot és hamarabb előbújnak tavasszal. Ilyenkor érdemes beszerezni az örökzöldeket, ha ez nem sikerül, ebben vagy a jövő hónapban, akkor inkább várjunk a telepítéssel márciusig, mert az örökzöldek lombozata nagyobb eséllyel pusztul el attól, hogy a gyökerei nem erősödnek meg és nem tud nedvességet felvenni a hidegtől.

Az évelők is meghálálják a szeptemberi telepítést. Csak a legerősebb és legfiatalabb töveket tartsuk meg a szétválasztás után. Tegyük őket szerves anyagokban gazdag talajba. Ha bazsarózsát ültetünk, ne ültessük nagyon mélyre, mert elhalhatnak.

Ha szép idő van, az őszirózsák, a varjúháj és a kúpvirág még két hónapig őrizni fogják a kert szépségét és még egy ideig táplálják a nektárevő rovarokat, amelyek az idő múltával egyre kevesebb táplálékot találnak, pedig nagy szükségük van rá, hogy túléljék a téli vad viszonyokat.

Hasonló bejegyzés: Szeptember – időjárási népi megfigyelések

Ez érdekelni fogja