When you browse on this site, cookies collect data to enhance your experience and personalize the content and advertising you see.
Visit our Privacy Policy to learn more. By continuing to use the site, you agree to this use of cookies and data.

Olaszországban újabb, pusztító földmozgások, utórengések lehetnek

Öt nappal az Olaszország középső részén bekövetkezett földrengés után, a lakosság körében nem szűnik a lehetséges utórengésektől való félelem.

Olaszországban újabb, pusztító földmozgások, utórengések lehetnek

Alessandro Amató, az INGV ismert szeizmológusa, közzétett egy oszlopdiagramos grafikont, amelyen jó látható a földlökések számának és a felszabaduló energia csökkenésének tendenciája. „Ez nem azt jelenti, hogy a szeizmikus aktivitás ki fog merülni. Közepesen nagy a valószínűsége, hogy a következő napokban erős utórengések fognak bekövetkezni, amelyeknek az epicentruma a már amúgy is jelentős károkat szenvedett vidék lesz” – írta Amató.

Mindössze négy évvel ezelőtt az Emília-Romagna régióban május 20-án 5,9 erősségű földrengés volt, amit kilenc nap múlva, május 29-én egy másik, nem kevésbé romboló ( 5,8 erősségű) követett. A szorongás továbbra is magas a földrengés sújtotta területeken.

Emlékeztetőül: Olaszországban szombaton nemzeti gyásznapot tartottak, a 6,2 erősségű földrengés áldozatainak emlékére, amely augusztus 24-én szinte lerombolta az ország központi részét és 291 ember életét vette el.

Ez érdekelni fogja