When you browse on this site, cookies collect data to enhance your experience and personalize the content and advertising you see.
Visit our Privacy Policy to learn more. By continuing to use the site, you agree to this use of cookies and data.

A gyilkos manchineel-fa

A világ legveszélyesebb fája a manchineel fa vagy manszanilyafa.

   A gyilkos manchineel-fa

Minél csábítóbb és szebb a természet teremtménye, annál inkább érdemes jó messzire elkerülni. A cuki kiscicák veszélyes ragadozók, a csábítóan szép virágok rovarokkal és apró apró madarakkal is táplálkoznak. A manszanilyafa édes, étvágygerjesztő, zöld színű gyümölcsei sem véletlenül kapták a spanyol konkviosztádoroktól a „halál kis almája” nevet.

Ha valaki megkérdezi, melyik a legmérgezőbb és legveszélyesebb fa a világon, a válasz – a manchineel , és ez nem vicci! Igaz, ez a növény nem rendelkezik éles fogakkal és hosszú, erős karmokkal, de a levelei, a kérge, a törzse és gyümölcsei telítve vannak a legerősebb méreggel.

Az arany zöld fa, amely sosem hullajtja le a leveleit, a legnagyobb szárazságban is megőrzi a szépségét, nagyon jó álcája az alattomos gyilkosnak. Elég néhány harapás, hogy elbúcsúzzunk az élettől, valamint a bőrrel való legkisebb kontaktus is csúnya égési sérülést és fekélyt okoz. De ez még nem az egész arzenálja a zöld gyilkosnak. Ha valaki megkockáztatná, hogy e fa lombjai alatt vészeljen át egy záport, akkor majd az orvosoknak sokáig kell küzdeniük az életéért.

Korábbi érdekesség: Még csak három éves, de már profi hegymászó egy kislány

Ez érdekelni fogja