When you browse on this site, cookies collect data to enhance your experience and personalize the content and advertising you see.
Visit our Privacy Policy to learn more. By continuing to use the site, you agree to this use of cookies and data.

Olasz földrengés: 247 halott

A pusztító olaszországi földrengésben 247 ember vesztette életét.

Olasz földrengés: 247 halott

Legkevesebb 247 ember vesztette életét a 6,2 erősségű földrengésben szerda éjjel Olaszország központi részén. Mentők ezrei igyekeznek megmenteni az esetleges túlélőket.

Több tucat lakost tartanak nyilván nyomtalanul eltűntként a földrengéstől sújtott Amatrice, Accumoli és Pescara del Tronto városban. A kereső és mentő munkálatokban 4,3 ezer ember vesz részt.

A 6,2 erősségű földrengés szerdán, helyi idő szerint 3 óra 36 perckor következett be. A rengés epicentruma Rómától 100 km-rel észak-keletre történt. Az első nagyobb földlökést még számos utórengés követte.

Az Olaszországi Polgárvédelmi Minisztérium adatai szerint Rieti tartományban 190 ember lett a földrengés áldozata, a szomszédos Ascoli–Piceno tartományban pedig - 57 ember.

A földrengéstől, ami hegyes vidéken történt, Umbria, Lazió és Marcha határán, kárt szenvedett több kisváros és falu is. Amatrice városa is komoly kárt szenvedett.

A mentők statisztikai adatai szerint a Roma szálloda romjai alól, Amatrice történelmi városában öt testet szabadítottak ki a törmelékek alól. A helyi hatóságok bejelentése szerint a szállodában összesen 35 ember szállt meg, többségüket sikerült megmenteni. Körülbelül 10 embert még mindig a nyomtalanul eltűntek között tartanak nyilván.

Pescara del Trontobanélve sikerült megmenteni egy nőt, aki 17 órát töltött a romok alatt. A településen majdnem minden ház összedőlt.

Korábban írtuk: Erős földrengés volt Olaszországban

Ez érdekelni fogja