When you browse on this site, cookies collect data to enhance your experience and personalize the content and advertising you see.
Visit our Privacy Policy to learn more. By continuing to use the site, you agree to this use of cookies and data.

Erős földrengés volt Olaszországban

Legalább hat halottja van az Olaszország középső részét szerda hajnalban sújtó, erős földrengésnek.

Erős földrengés volt Olaszországban

A 3 óra 38 perckor bekövetkezett földmozgást Rómától Nápolyig érezni lehetett, az olasz fővárosban is többen a házakból az utcákra menekültek. A rengés epicentruma a földtani jelentések szerint a Lazio régióbeli Accumoli közelében volt. A kisvárosban a helyi hatóságok beszámolója szerint egy család négy tagja lelte halálát a romok alatt. Ketten a Marche régióban található Arqata del Tronto kis hegyi településen vesztették életüket.
Jelentős károk keletkeztek.

Számos sérültje van a természeti csapásnak a szintén Lazio régióban található, Rómától 140 kilométerre északra fekvő, Appenninek-hegységbeli Amatrice kisvárosban, amely a Gran Sasso természetvédelmi területen fekszik. Sergio Pirozzi polgármester „drámának” nevezte a településen történteket, és mint mondta, „vannak halottak”. A SkyTg24 hírtelevíziónak sírva nyilatkozott arról, hogy a kisváros fele „nincsen többé”. Azonnali segítséget kért az épületek romjai alatt levő emberek kimentésére. Elmondta, hogy a település központi sétálóutcája megsemmisült. Tűzoltókra és helikopterekre van szükség – mondta. Hozzátette, hogy a település nehezen megközelíthető a bevezető utak omlása miatt is.

A földmozgásban több kórház is megrongálódott. Az amatricei intézetből a betegeket biztonságos helyre kellett szállítani, és több más településen is hasonló intézkedésre kényszerültek.


Matteo Renzi miniszterelnök szóvivője Twitter-fiókjában közölte, hogy a kormány felvette a kapcsolatot a polgári védelmi hatóságokkal.

A mostani földmozgás méreteiben az Abruzzo régióbeli L'Aquila városát elpusztító, több mint 300 halálos áldozatot követelő 2009-es rengéshez hasonlítható – közölte Fabrizio Curcio, az olasz polgári védelem vezetője.

Forrás: mno.hu

Ez érdekelni fogja