When you browse on this site, cookies collect data to enhance your experience and personalize the content and advertising you see.
Visit our Privacy Policy to learn more. By continuing to use the site, you agree to this use of cookies and data.

Négy lépés az őszi egészségért

A nyár vége a legmegfelelőbb idő, hogy felkészítsük szervezetünket az őszre.

Négy lépés az őszi egészségért

Már majdnem itt az ősz, a nappalok rövidebbek, az éjszakák hidegebbek, a nap is mind gyakrabban bújik felhők mögé és már szinte érezni az eső illatát.

Most már azonban nem elég elővenni egy melegebb pulóvert, meg az esernyőt, hiszen a szervezetünket ugyanúgy elő kell készíteni az őszre, mint a ruhatárunkat. A nyárvég remek időszak ehhez a tevékenységhez.

1. Őszi táplálkozás

A meghűlés és őszi depresszió megelőzésének legegyszerűbb módja, helyi szezon zöldségek és gyümölcsök fogyasztása. A természet sokkal bölcsebb nálunk és jobban tudja, mire van szüksége a szervezetnek.

Energiával, vitaminnal és rostokkal ellát minket a körte, sütőtök, karfiol, gomba.

Nemhiába nevezik a szépség élelmiszerének a dió és babféléket. A nyár utolsó napjain nem érdemes lemondani róluk.

2. Testápolás

A fák leveleinek elszáradásával együtt bőrünk, hajunk és körmünk is érzi a nedvesség hiányát. Ezt a problémát azonban könnyen megoldhatjuk rendszeres testápolással. Bőrradírral, hidratáló krémmel, bőrtápláló maszkkal felszerelkezve teljes fegyverzettel nézünk az ősz elé. Nem érdemes megvárni az őszi hervadást, jobb a dolgot megelőzni.

3. Sport

Nem baj, ha esetleg nem sikerült lefogyni idén nyáron, a lényeg, hogy ne hagyjuk abba a sportolást, hiszen a mozgás az immunrendszer erősítését és jókedvet jelenti.

Az ősz nem ok arra, hogy felhagyjunk a rendszeres sportolással, mozogjunk, hogy ne fázzunk.

4. Pihenés, szabadidő

A hűvös idő közeledtével nem érdemes bezárkózni a házba, tegyünk hosszú sétákat, szervezetünk töltődjön fel D vitaminnal, amiben hamarosan nagy szükséget fogunk szenvedni. Élvezzük hát ki a nyár utolsó napjait, töltődjünk fel energiával és örüljünk az ősznek, hisz minden hónapnak megvan a maga varázsa.

Korábbi bejegyzés: Gyermekeink egészséges táplálkozása ősszel

Ez érdekelni fogja