When you browse on this site, cookies collect data to enhance your experience and personalize the content and advertising you see.
Visit our Privacy Policy to learn more. By continuing to use the site, you agree to this use of cookies and data.

USA: pusztító árvíz Louisiánában

Louisianát történelminek nevezhető árvíz öntötte el, öten meghaltak, ezreket kellett kimenteni.

USA: pusztító árvíz Louisiánában

Legkevesebb öt ember vesztette életét és ezreket kellett kimenekíteni, miután a már történelminek nevezett árvíz elöntötte az amerikai Louisiana államot. Az Egyesült Államok elnöke, Barack Obama, katasztrófa sújtotta övezetnek nyilvánította az államot, megígérte, hogy szövetségi támogatást fog nyújtani a legrövidebb időn belül a katasztrófa sújtotta területeknek.

A katonák és mentőegységek több mint húszezer embert mentettek ki az otthonaikból és autóikból, a heves esőzések okozta árvízből. Néhányan még mindig az elöntött lakásokban maradtak. A szomszédos Alabama és Mississippi államok szintén megtapasztalták a rossz idő következményeit, bár a csapadék mennyisége jelentősen csökkent, Louisián keresztül tovább haladva nyugat felé.

Shanita Angrum (32 éves) a rendőrséghez fordult segítségért, amikor rájött, hogy csapdába kerültek az elöntött házban. A rendőrök biztonságos helyre vitték hatéves kislányát. „Mindenütt kígyók voltak. Egész idő alatt azért imádkoztam, hogy a családomnak ne essék baja.”- mondta az asszony.

Az állam ki van téve a szélsőséges időjárási körülményeknek. 2011-ben Louisianában több ezer hektár föld került víz alá. 2005-ben New Orleans szenvedett károkat az USA történelmének egyik legszörnyűbb természeti katasztrófájában, amikor „Katrine” hurrikán támadt a városra. A vihar akkor kétezer ember életét oltotta ki és körülbelül 1 millió embert kellett evakuálni. Több ezer lakás került víz alá és omlott össze Louisiánában és a Mexikói öböl partjainál.

Korábbi bejegyzés: Halálos villámcsapás volt New York államban

Ez érdekelni fogja