When you browse on this site, cookies collect data to enhance your experience and personalize the content and advertising you see.
Visit our Privacy Policy to learn more. By continuing to use the site, you agree to this use of cookies and data.

Jelentős a szúnyoginvázió: folytatódik a gyérítés

Augusztus első hetében, a korábbi csapadékos időjárás miatt az ország több térségében is jelentős mértékű szúnyoginvázió alakult ki.

Jelentős a szúnyoginvázió: folytatódik a gyérítés

A kialakult helyzet enyhítése érdekében a múlt héten teljes kapacitással, több mint százezer hektáron, 323 településen gyérítették a vérszívókat a szakemberek. Amennyiben az időjárás lehetővé teszi, ezen a héten 75 ezer hektáron, összesen 300 településen irtják majd a rovarokat-tudatta a BM OKF.

A múlt hét pénteki szeles időjárás miatt Zala és Békés megye néhány településén elmaradt a korábban betervezett gyérítés, a Balaton és a Velencei-tó egyes pontjain pedig félbemaradtak a kezelések. Ezeket a munkálatokat a hét első napjain pótolják. Mindezek mellett a szúnyoggyérítés kilencedik hetében Budapesten, a Balatonon, a Dráva mentén, valamint Bács-Kiskun, Baranya, Békés, Csongrád, Fejér, Győr-Moson-Sopron és Vas megyében dolgoznak a szakemberek összesen 75 ezer hektáron.

A központi szúnyoggyérítési program mellett az önkormányzatok önállóan is végezhetnek szúnyoggyérítést.

Forrás: orientpress.hu

Ez érdekelni fogja