When you browse on this site, cookies collect data to enhance your experience and personalize the content and advertising you see.
Visit our Privacy Policy to learn more. By continuing to use the site, you agree to this use of cookies and data.

Árvíz Macedóniában: Szkopje romokban, húszan meghaltak

Nőtt a Macedón Köztársaságot és főképpen Szkopjét sújtó árvíz áldozatainak száma.

 Árvíz Macedóniában: Szkopje romokban, húszan meghaltak

Az egészségügyi miniszter jelentése szerint, legalább húszan életüket vesztették,100-an sérüléseket szenvedtek, 6 embert pedig eltűntként tartanak nyilván, 22 embert kórházba kellett szállítani. A kedvezőtlen időjárási körülmények, viharos erejű széllel és özönvízszerű esőzésekkel a hétvégén csapott le Macedóniára. Szkopjeben mindössze két óra alatt egy egész hónapi csapadékmennyiség esett.

Az elemi csapás áldozatainak többsége a város szélén fulladt a vízbe. Szombat este négyzetméterenként majdnem 100 liter csapadék zúdult a városra. Az ítéletidő és hatalmas mennyiségű csapadék házakat árasztott el, autókat és fákat söpört el. A hadsereget is mobilizálták, hogy segíteni tudjanak a kárt szenvedett területek lakóinak a lakásaik és házaik elhagyásában. Az este beállta előtt, már ezrek hagyták el lakóhelyeiket.

Szkopjeben egész városnegyedek maradtak víz és áramszolgáltatás nélkül az infrastruktúra meghibásodása miatt, amit az áradások és földcsuszamlások okoztak. Keddre az áradásoktól szenvedő városban újabb csapadék várható.

Korábbi bejegyzés: Az Earl hurrikánnak már 9 áldozata van

Ez érdekelni fogja