When you browse on this site, cookies collect data to enhance your experience and personalize the content and advertising you see.
Visit our Privacy Policy to learn more. By continuing to use the site, you agree to this use of cookies and data.

Az Earl hurrikánnak már 9 áldozata van

Az Earl hurrikánnak már 9 áldozata van és tovább erősödik.

 Az Earl hurrikánnak már 9 áldozata van

Az Earl hurrikán elérte a közép-amerikai található Belize várost, a maximális szélsebessége elérte a 130 km/h-t. Az elemi csapás központja Belizetől 10 kilométerre, délnyugati irányban található és nyugat felé halad, körülbelül 23 km/h sebességgel.

Belizeben és Mexikóban is érvényben maradt a viharkészültség, bár a hurrikán a következő órákban várhatóan veszít az erejéből. Heves esőzésekre azonban mindenképpen számítani lehet, ha a hurrikán eléri Mexikó déli részén Yucatant, Tabascot és Veracruzt.

A Belizei helyi hatóságok felszólították a lakosságot, hogy költözzenek a parttól minél messzebb, a szárazföld belseje felé, amennyire azt csak lehetséges. Guatemala elnöke, Jimmy Morales, segítséget és menedéket ajánlott a határ közelében élő Belizeiek számára. A városból közel 400 embert evakuáltak. A hátóságok elrendelték a város nemzetközi repülőterének, természetvédelmi területének és nemzeti parkjának a bezárását.

A hurrikán már a Domonikai Köztársaság partjainál és Honduras észak-keleti részén tombol, mostanra legkevesebb kilenc áldozata van.

Miután az Earl áthalad Beliezen, várhatóan eléri Guatemala vidéki részeit, onnan pedig Mexikó délkeleti területei felé veszi az irányt.

Korábbi bejegyzés: Egyre több a cápatámadás

Ez érdekelni fogja