When you browse on this site, cookies collect data to enhance your experience and personalize the content and advertising you see.
Visit our Privacy Policy to learn more. By continuing to use the site, you agree to this use of cookies and data.

Egyre több a cápatámadás

Az idén több mint 20 embert ért cápatámadás az USA-ban.

Egyre több a cápatámadás

A cápák megjelenése, a népszerű strandok ideiglenes bezárására késztették New England, New York és még más város hatóságát. Floridában az idén már minimum 13 embert haraptak meg a cápák.

A Massachusetts állambeli Cape Codi tengerbiológus, Gregori Skomal azt mondja, hogy nagy fehér cápákat elég nagy mennyiségben már korábban is észleltek. A csapata még július közepén megjelölte az első cápát, majd később még nyolc újat. New Yorkban, ahol a Coney Island strandjait a múlt héten ideiglenesen bezárták, számos foltos cápát észleltek a part közelében, ahol azok feltehetően melegedtek. Carolinában, a nagy fekete farkú cápák, amelyek több támadásért is felelősek az Atlanti-óceán déli vizein, gyakrabban voltak megfigyelhetőek, mint az elmúlt években.

Idén 22 megerősített incidens, senki által nem provokált, cápa támadás történt az Egyesült államokban, szerencsére egyik sem volt halálos kimenetelű. Világszerte 36 beregisztrált, megerősített cápatámadás történt, három közülük halálos kimenetelű. A tavaly 59 cápatámadás történt az USA-ban, egy közülük halálos volt, a világon összesen 98 embert ért támadás, amelyből hat tragikusan végződött.

Korábbi bejegyzés: Végleg eltűnhetne egy világjárvány

Ez érdekelni fogja