When you browse on this site, cookies collect data to enhance your experience and personalize the content and advertising you see.
Visit our Privacy Policy to learn more. By continuing to use the site, you agree to this use of cookies and data.

A világ 10 legpozitívabb országa

Egy amerikai közvélemény kutató intézet (Gallup) közzétette a világ 10 legpozitívabb országának rangsorát. 2016-ban az első helyet Paraguay nyerte el.

 A világ 10 legpozitívabb országa

Évek óta európaiak ezrei utaznak Dél Amerikába, hogy élvezzék a napsütést, a konyhát és társalogjanak a helybeliekkel. Most kiderült, hogy miért, ugyanis itt élnek a legpozitívabb emberek. A Gullap közvélemény kutató intézet az éves beszámolójában adatokat jelentetett meg a pozitív és negatív érzelmekkel kapcsolatban, amelyek különböző országokban uralkodnak.

A kísérletben 40 országból 147 ezer ember vett részt. A résztvevők a következő kérdésekre válaszoltak: Elég időt szánnak pihenésre? Tegnap sokat mosolyogtak vagy nevettek? Tanultak-e a tegnap valami érdekeset?

Hasonló érdekesség: Tíz ház a világ végén – képriport

A kísérlet eredménye szerint Dél-Amerika és Közép-Amerika lakossága a legelégedettebb az életével. A 10 legpozitívabb ország közül 8 ebben a régióban található. A rangsor vezetője Paraguay, a lakosság 84%-a felelt igennel a feltett kérdések nagyobb részére. Guatemala lett a második helyezett 83%-al, Honduras pedig, a „világ kriminális fővárosa” cím ellenére a harmadikat. A 4.-től a 10. helyezésig a következő képen sorakoznak az országok: Üzbegisztán, Ecuador, El-Salvador, Indonézia, Costa Rica, Uruguay és Kolumbia.

Ez érdekelni fogja