When you browse on this site, cookies collect data to enhance your experience and personalize the content and advertising you see.
Visit our Privacy Policy to learn more. By continuing to use the site, you agree to this use of cookies and data.

Norvégia lépett az őserdők védelme érdekében

Norvégia lesz a világon az első olyan ország, amely hivatalosan is lemond a trópusi fákból készült árucikkekről.

Norvégia lépett az őserdők védelme érdekében

Ez azt jelenti, hogy nem fog közbeszerzési szerződéseket kötni olyan cégekkel, amelyek erdőirtásokat végeznek. Sok termék, amelyet világszerte széles körben használnak, összefügg a trópusi erdők kiirtásával – a trópusi fáktól és szójától a pálmaolajig, amely számos termék részét képezi.

Jóváhagyva ezt a kezdeményezést, a szkeptikusok mégis felhívják a figyelmet arra, hogy Norvégia egyike a világ legnagyobb olaj és gázkitermelőinek. Az ország már régóta használja az Északi-tengerben lévő hatalmas készleteket, jelenleg pedig a Barents–tengeren lévő új olajmezőkbe eszközöl fejlesztéseket.

A fosszilis tüzelőanyagok tömeges égetése hatalmas károkat okoz a környezetben, a trópusi erdők pedig nagy valószínűséggel kihalhatnak a klímaváltozás következtében.

Korábbi bejegyzés: Javul az ózonréteg állapota

Az ország vezetőinek másik szándékára pedig, hogy 2025- re teljesen átálljanak az elektromos autókra, úgy tekintenek, mint a bolygó ökológiája megőrzésének legfontosabb kezdeményezésére.

Ez érdekelni fogja