When you browse on this site, cookies collect data to enhance your experience and personalize the content and advertising you see.
Visit our Privacy Policy to learn more. By continuing to use the site, you agree to this use of cookies and data.

Júliusi vetési naptár

Kertészeti munkák júliusban.

 Júliusi vetési naptár

Július az év egyik legszebb hónapja. Ebben a hónapban virágzik a legtöbb egynyári virág, a kert érett gyümölcsök sokaságával örvendeztet, s bár a szép meleg, napsütéses idő pihenésre csábít, a kerti munkák nem tűrik a lazítást. Érdemes minden erőnket a növények gondozására fordítani, locsolásra, tápozásra, a gyomnövények eltávolítására.

Július a ribizli, egres, málna és még néhány erdei bogyós gyümölcs szüretének az ideje. Ebben a hónapban már megjelenik a paradicsom, karfiol, brokkoli, salátafélék sokasága. Ebben az időszakban szüretelhetjük a márciusban és áprilisban elvetett zöldséget, betakaríthatjuk a zöldborsót, zöldbabot, nyári káposztát, uborkát, spárgatököt, fokhagymát.

Most kezdődik az uborkaszedés időszaka, mivel az uborka általában éjjel szívja meg magát nedvességgel, ezért a szedés előtti este érdemes meleg, állott vízzel meglocsolni. A zöld színű zöldséget érdemes idejében leszedni, mivel nagyon hamar veszítenek minőségükből.

Előző hónap: Júniusi vetési naptár

Ez érdekelni fogja