When you browse on this site, cookies collect data to enhance your experience and personalize the content and advertising you see.
Visit our Privacy Policy to learn more. By continuing to use the site, you agree to this use of cookies and data.

Kertésznaptár június harmadik hetére

A holdnaptár szerint június harmadik hetében érdemes aktívabban foglalkozni a zöldségpalánták kiültetésével.

Kertésznaptár június harmadik hetére

Ugyanakkor nem feledkezhetünk meg a kártevőkel folytatott harcról (a rovarokkal és a gyomokkal), a mulcsozásról, a talajlazításról, a fák és bokrok metszéséről sem.

Június hónap harmadik hete kifejezetten alkalmas a növények kiültetésére, 20.-a kivételével. Ekkor ugyanis telehold lesz, ilyenkor pedig nem érdemes semmit sem ültetni, nagy a valószínűsége annak, hogy a kiültetett növények nem fogannak meg, így kárba megy a munkánk.

Fordítsunk nagyobb figyelmet a szoba- és gyógynövényekre, valamint takarítsuk be az első termést, az epret, cseresznyét.

Hasonló bejegyzés: Júniusi vetési naptár

Nézzük, hát a részletes naptárt.

Június 15. - foglalkozhatunk a dísznövények átültetésével, metszésével, tegyünk a kártevők és a gyomok ellen. Ültethetünk: paradicsomot, uborkát, paprikát, tököt, káposztát.

Június 16. – ez a nap kedvező a fák és bokrok metszésére, oltására, a kártevők elleni harcra, talajlazításra. Permetezni is lehet. Ültethetünk: paradicsomot, uborkát, paprikát, tököt, káposztát, zöldhagymának való hagymát, zöldséget, salátát, sárgarépát, céklát, gyökér zellert, fokhagymát, burgonyát, retket, spárgatököt, zöldborsót és babot.

Június 17. – szétültethetjük a virágainkat, lehet metszeni és folytathatjuk harcunkat a kártevőkkel, olthatunk és kapálhatunk. Ültethetünk: paradicsomot, uborkát, paprikát, tököt, káposztát, zöldhagymának való hagymát, zöldséget, salátát, sárgarépát, céklát, gyökér zellert, fokhagymát, burgonyát, retket, spárgatököt, zöldborsót és babot.

Június 18. – elérkezett a megérett gyümölcs betakarításának ideje. Az ezen a napon ültetett virágok hamarabb fognak virágozni. Ültethetünk: zöldhagymát, zöldséget, salátát, borsót, babot, fokhagymát, paprikát, spenótot, spárgatököt, patisszont, padlizsánt, tököt, loncot.

Június 19. – Ajánlott a gyorsan növő növények ültetése, az ezen a napon kiültetett szobanövények gyorsabban nőnek. Ültethetünk: zöldséget, salátát, spenótot, borsót, babot, fokhagymát, paprikát, loncot.

Június 20. – ezen a napon érdemes talajlazítással foglalkozni, lekaszálni a füvet. Nagyon hatékony a kártevők elleni harc. Ezen a napon ne vessünk vagy ültessünk semmit.

Hasonló bejegyzés: Holdnaptár 2016. Június

Ez érdekelni fogja