When you browse on this site, cookies collect data to enhance your experience and personalize the content and advertising you see.
Visit our Privacy Policy to learn more. By continuing to use the site, you agree to this use of cookies and data.

Előtte és utána: hogyan pusztítanak a hurrikánok

Szárazföldön pusztítanak a víz felől jött hurrikánok.

Előtte és utána: hogyan pusztítanak a hurrikánok

1. Fülöp szigetek, a Haiyan hurrikán előtt és után 2013-ban.

A Haiyan (Yolanda) tájfun 275 km/h sebességgel közeledett a Fülöp szigetek felé 15 méteres hullámokat korbácsolva. A legnagyobb kárt Tocloban városa szenvedte, itt a házak 91% megsemmisült.

2. USA Texas, az Ike hurrikán előtt és után, 2008 szeptemberében.

Az „után” felvétel két nappal az Ike hurrikán tombolása után készült. A vihar olyan erős volt, hogy lerombolta a házakat és elmosta a termőföldet.

3. New Orleans, Louisiana, a Katrina hurrikán előtt és után, 2005 augusztusa.

A Katrina hurrikán elől emberek tízezrei menekültek a helyi szuperkupolába, mely tisztességgel kiállta a próbát, a szomszédos városnegyedekkel ellentétben, amelyek víz alá kerültek.

4. New Jersey Beach, Sandy hurrikán, 2012 október-november.

2012. október 29. Sandy hurrikán csapott New Jersy partjaira. A hurrikán azonnal megkapta a legmagasabb veszélyességi kategóriát. A következményeket Kanadában is érezték.

5. Vanuatu, a Pam ciklon előtt és után, 2015 márciusa.

Ez a valaha volt legerősebb hurrikán az ország történetében. A szél sebessége elérte a 300 km/h sebességet, a tájfunt az 5-ös kategóriába sorolták. Az elemi csapás megsemmisítette Vanuatu fővárosának Port Vilának a nagy részét.

Korábbi bejegyzés: Hatalmas erdőtűz pusztít Los Anlelesben

Ez érdekelni fogja