When you browse on this site, cookies collect data to enhance your experience and personalize the content and advertising you see.
Visit our Privacy Policy to learn more. By continuing to use the site, you agree to this use of cookies and data.

Négy méterrel megemelkedett a Szajna vízszintje

A sok esőtől a folyók kiléptek medrükből.

Négy méterrel megemelkedett a Szajna vízszintje

Június elsején, kedden, a francia fővárosban a Szajna vízszintjének több mint négy méteres emelkedéséhez vezetett a felhőszakadás – jelentette a város Meteorológiai Szolgálata.áradás Franciaországban

Megszüntették az uszályok és sétahajók közlekedését a folyó párizsi szakászán. Már víz alá került a jobb parton a Pompidou rakpart, amely fontos szerepet játszik a város közlekedésében. Víz alatt van a d’Orsay alsó rakpartja is, ami a külügyminisztérium és az Eiffel-torony között helyezkedik el. Várhatóan már szerda este a Szajna vízszintje eléri az öt métert, éjszaka pedig azt is meghaladja. Rekord vízszintet Párizsban az 1910-es árvízkor mértek, amikor a víz szintje 8,5 méter fölé emelkedett, elárasztva a főváros negyed részét. Akkor az árvíz több mint egy hónapig tartott.

áradás Franciaországban

Mostanára az eső Párizsban és környékén elállt, ám ez nincs kihatással a helyzetre. A Szajna és Marne prefektúra közleménye szerint a Szajna mellékfolyói továbbra is áradnak.

áradás Franciaországban

Várhatóan Franciaország északi és központi részein, csütörtökön ismét elered az eső. Az időjárás csak szombaton fordul jobbra.

áradás Franciaországban

Korábbi bejegyzés: Tornádó pusztított Olaszországban

áradás Franciaországban

Ez érdekelni fogja