When you browse on this site, cookies collect data to enhance your experience and personalize the content and advertising you see.
Visit our Privacy Policy to learn more. By continuing to use the site, you agree to this use of cookies and data.

Árvíz pusztít Németországban: négyen meghaltak

Négy emberéletet követelt az árvíz Németországban.

 Árvíz pusztít Németországban: négyen meghaltak

Az özönvízszerű esőzések pusztító erejű árvízhez vezettek Baden-Württemberg déli részén, Németországban. Az árvíz következtében négyen meghaltak, sokan pedig megsebesültek.

A vasárnapi heves esőzések miatt néhány folyó vízszintje hirtelen megemelkedett. Egy északi város több száz lakójának sürgősen el kellet hagynia a lakóhelyét a hirtelen jött áradás miatt. Az SWR tudósítása szerint, egyes városokon erős árhullám vonult végig, autókat söpörve maga előtt. Elárasztott utcák és vasútvonalak, beomlott házak jelölték az áradat útját, hatalmas anyagi kárt okozva.

 Árvíz pusztít Németországban

Korábbi bejegyzés: Tornádó pusztított Olaszországban

 Árvíz pusztít Németországban

Az árvíz, sajnos nemcsak anyagi kárt okozott! A baden-württembergi Schwabisch Gmünd településen egy tűzoltó életét vesztette, amikor egy vasúti aluljáróból ki akart menteni egy férfit, akinek később csak a holttestét találták meg. Weissbachban, egy elárasztott mélygarázsban egy hatvan éves férfi holttestére bukkantak. A Baden-Württemberg tartománybeli Schorndorfnál vasárnap este meghalt egy tizenhárom éves kislány, aki a vihar elől a vasúti híd alatt keresett menedéket és elsodorta a vonat.Az árvíz és földcsuszamlások miatt több térségben akadozik a közlekedés.

 Árvíz pusztít Németországban

 Árvíz pusztít Németországban

Korábbi bejegyzés: Ilyen volt az éjszakai vihar – képek

Ez érdekelni fogja