When you browse on this site, cookies collect data to enhance your experience and personalize the content and advertising you see.
Visit our Privacy Policy to learn more. By continuing to use the site, you agree to this use of cookies and data.

Világörökség létesítményeket veszélyeztet a klímaváltozás

Klímaváltozás – veszélyben van a világörökség 31 létesítménye.

Világörökség létesítményeket veszélyeztet a klímaváltozás

Apokaliptikus képek – az elsüllyedt Szabadság Szobor, leégett erdők, Stonehenge és Velence teljesen le van rombolva – ezek nem hollywoodi ötletek, hanem az ami megtörténhet a következő években a klímaváltozás következtében.

A klímaváltozás kihatással van az egész bolygóra, tucatnyi építményt veszélyeztet, ami az emberiség világörökségének része. Az ENSZ jelentése szerint 31 ilyen létesítmény, amely 29 ország területén helyezkedik el, találkozhat a természet olyan romboló erejével, mint a tengerszint megemelkedése, aszály vagy egyéb, a hőmérséklet emelkedésével kapcsolatos jelenséggel.

Az éghajlatváltozás egyre inkább az egyik legjelentősebb kockázati tényezőként szerepel a világörökség listáján szereplő létesítmények számára, amelyek már így is kárt szenvedtek a klímaváltozás néhány következményétől.

Korábbi bejegyzés: ENSZ klíma csúcstalálkozó

A párizsi éghajlat változási megállapodásnak létfontosságú jelentősége van, a világörökség részeit képező létesítmények védelme szempontjából a mai és a jövő nemzedék számára, hangsúlyozza az ENSZ. Velence teljesen víz alá kerül, hangoztatják megdöbbentő jóslatukat a tudósok.

Korábbi bejegyzés: Szarvasinváziót hoz az éghajlatváltozás

Ez érdekelni fogja