When you browse on this site, cookies collect data to enhance your experience and personalize the content and advertising you see.
Visit our Privacy Policy to learn more. By continuing to use the site, you agree to this use of cookies and data.

Medvék foglaltak el egy kanadai várost

Kanadában a medvék elfoglaltak egy várost.

Medvék foglaltak el egy kanadai várost

Az erdőtüzek kényszerítették az állatokat arra, hogy a városban keressenek menedéket.

A kanadai Fort McMurray kisvárosban medve invázió van, az állatok az erdőtüzek elől menekültek. Jelenleg a település, amely 90 ezer lakost számlál, üres, mindenkit evakuáltak.

Az állatok létszáma folyamatosan nő, a romlásnak induló élelmiszerek szaga csábítja ide a medvéket. Élelem szerzés reményében jönnek, mivel a természetes élőhelyük az erdő, komoly károkat szenvedett a tűztől.

Az Albertai Egyetem professzora Lee Foote, megerősítette, hogy a felnőtt egyedek a városlakók visszaköltözésével elhagyják a várost, de a bocsok megtartják emlékezetükben a helyet, ahol könnyűszerrel lehet élelemhez jutni. A professzor szerint kb. negyvenezer medve lesz a városban abban az időben, amikor az evakuált lakosokat elkezdik visszaszállítani Fort McMurrayba.

Az erdőtűzről részletesebben: Hatalmas erdőtűz pusztít Kanadában

Most a Természetvédelmi Hivatal hét munkatársa kíséri figyelemmel a medvék mozgását a városban, az állatok számára legvonzóbb területeken csapdákat helyeznek el, hogy elvegyék a kéretlen látogatók kedvét attól, hogy megint visszatérjenek ide.

Mostanra négy medvét sikerült befogni, amelyeket a tűztől érintetlen területre szállítottak, másik kettőt sajnos el kellett altatni. Az erdőtűz a város nagy részét megsemmisítette, több mint 500 hektáros területen tombolt. A tűz 30-40 m /perc sebességgel terjedt.

Ez érdekelni fogja