When you browse on this site, cookies collect data to enhance your experience and personalize the content and advertising you see.
Visit our Privacy Policy to learn more. By continuing to use the site, you agree to this use of cookies and data.

Több mint száz halálos áldozata van az etiópiai esőzéseknek

Több mint 100 életet követeltek az esőzések Etiópiában.

Több mint száz halálos áldozata van az etiópiai  esőzéseknek

Körülbelül 100 ember halt meg Etiópiában, árvizek és földcsuszamlások következtében, amelyek még a múlt hónapban kezdődtek, közlik a kormányzati tisztviselők. Az ENSZ adatai szerint húszezer család vált hajléktalanná és még mindig sok embert tartanak nyilván, mint nyomtalanul eltüntet.

Korábbi bejegyzés: Ismét erősen rengett a föld Ecuadorban

A meteorológusok az idei rossz időjárásért a különösen erős El Nino időjárási jelenséget okolják, amely özönvízszerű esőzéseket zúdított az országra. További árvizek várhatóak, amik miatt több tízezer ember szenvedhet kárt. „Az emberekre többféle képen lehet hatással a rossz idő. Tönkremehet a gabona, elpusztulhatnak a szarvasmarhák, rosszabb esetben az emberek fedél nélkül maradnak és kiszolgáltatottá válnak” – mondta Paul Handley, az ENSZ Humanitárius Ügyek Koordinációs Hivatalának szóvivője Etiópiában.

Korábbi bejegyzés: Árvizek és földcsuszamlások uralják Srí Lankát

Időközben pedig Etiópia hat régiójának - amelynek a rendkívüli szárazság miatt veszélyes helyzetbe került az élelmiszer-biztonsága- akadályozza a segélynyújtást a kialakult árvízhelyzet.

Ez érdekelni fogja