When you browse on this site, cookies collect data to enhance your experience and personalize the content and advertising you see.
Visit our Privacy Policy to learn more. By continuing to use the site, you agree to this use of cookies and data.

Ismét erősen rengett a föld Ecuadorban

Szerdán újabb erős földrengés rázta meg Ecuadort. A földlökés 6.8 erősségű volt, közli az Egyesült Államok geológiai szolgálata.

 Ismét erősen rengett a föld Ecuadorban

A földlökések epicentruma Muisne városától 46 km-re volt, az Esmeraldos tartományban. A rengés központja 31 km mélyen található. A lökéseket helyi idő szerit 11.46 perckor regisztrálták (16,46 GMT).

A ”Xinhua” hírügynökség közleménye szerint a földlökések a fővárosban, Quitóban és egy nagyvárosban, Guayaquilban is érezhetőek voltak. A lakosság pánikszerűen kirohantak az épületekből az utcára. Esmeraldas néhány kerületében ideiglenesen megszűnt az áramszolgáltatás. Az olajfinomítók és a vízművek nem szenvedtek kárt.

Kapcsolódó cikk: Ecuadori földrengés: jelentősen nőtt az áldozatok száma

Rafael Correa, Ecuador elnöke bejelentette, hogy a természeti csapásnak egy halálos áldozata van, 85-en pedig jelentéktelen sérüléseket szenvedtek. A lakosságot a nyugalmuk megőrzésére szólította fel.

Óvatosságból, a hatóság rendelete szerint május 23-ig, az ország minden oktatási intézményében beszüntetik a délutáni foglalkozásokat, Esmeraldosban és Manabiban pedig teljesen megszüntették a tanítást.

Emlékeztetőül: idén, április 16-án, a part menti területeken, az ország északnyugati részén, pusztító erejű 7,8 erősségű földrengés volt. A katasztrófának több mint 660 áldozata volt. Részletek: Földrengés Ecuadorban: 77 ember meghalt, 588 megsérült

Ez érdekelni fogja