When you browse on this site, cookies collect data to enhance your experience and personalize the content and advertising you see.
Visit our Privacy Policy to learn more. By continuing to use the site, you agree to this use of cookies and data.

Árvizek és földcsuszamlások uralják Srí Lankát

Az árvizek és földcsuszamlások hat ember életét vették el Srí Lankán.

Árvizek és földcsuszamlások uralják Srí Lankát

Srí Lankán a heves esőzések árvizeket és földcsuszamlásokat okoztak. A természeti csapás következtében legkevesebb hat ember vesztette életét, néhány tucatnyian pedig sérüléseket szenvedtek.

A földcsuszamlás 70 km-re a fővárostól, Colombótól, a hegyvidéki területen négy ember életét követelte, ketten pedig nyom nélkül eltűntek. Sri Lanka déli részén egy ember áramütés következtében halt meg, a közép északi részén, Anuradhapura kerületben pedig egy embert villámcsapás ölt meg.

Korábbi bejegyzés: Megacunami boríthatja el a Hawaii szigeteket

31 ezer ember volt kénytelen elhagyni az otthonát, 8 ezren pedig fedél nélkül maradtak. Néhány kerületben megbénult a közúti közlekedés. Minden iskolában megszűnt a tanítás. Az ország hatósága felszólította a hadsereget, hogy kezdjék el a keresési és mentési műveleteket.

Az özönvízszerű eső és erős szél május 14-én sújtottak a szigetekre. A meteorológusok előrejelzései szerint az alacsony légnyomású zóna India déli része felé mozog, az esőzések fokozatosan csökkennek, az erős szél azonban még megmarad néhány napig.

Korábbi bejegyzés: 50 áldozata van a Bangladesi villámcsapásoknak

Ez érdekelni fogja