When you browse on this site, cookies collect data to enhance your experience and personalize the content and advertising you see.
Visit our Privacy Policy to learn more. By continuing to use the site, you agree to this use of cookies and data.

Paradoxonok a természetben. I. rész

Paradoxonok, amiket a természet produkál.

Paradoxonok a természetben. I. rész

Amikor a természet nem hajlandó követni a földrajz tankönyvben leírt szabályokat, akkor születnek a csodák. Vessünk egy pillantást a virágzó sivatagra, egy égő sziklára, az óceánra, amiben legalább annyi csillag van mint az égbolton.

1. Hely, ahol a láva az óceánnal találkozik, Big Island, Hawaii.

A Hawaii szigetek keleti partján két elem találkozik, a Kilauea tűzhányó izzó lávája beömlik az óceánba, hogy ott örökre lehűljön.

Következő rész: Paradoxonok a természetben. II. rész

2. Lépcsőzetes tó, Jiuzhaigou, Kína.

A csodálatos travertin tájak Szecsuán északi részén a kalcit sokéves kristályosodásának az eredménye. Tudományosan ez nagyon unalmasan hangzik, ezért a költői hajlamú kínaiak a réteges kaszkádokat az azúrkék lagúnákkal a sárkány bőrének tartják, amelyet ledobott magáról, amikor elrepült a föld felett.

3. Az Anza-Borrego virágzó sivatagja Kaliforniában.

Az Anza-Borrego sivatag ideje nagyobb részében, mint minden rendes sivatag, csak élettelen térként működik. Ám március elején, az esős tél után, virágszőnyeg borítja be, aminek csodájára jár a fél Amerika. Tavasszal itt hűvösebb van a megszokott +32 C foknál, száraz és szeles az idő.

Hasonló bejegyzés: Optikai illúziók, amiket a természet produkál

Ez érdekelni fogja