When you browse on this site, cookies collect data to enhance your experience and personalize the content and advertising you see.
Visit our Privacy Policy to learn more. By continuing to use the site, you agree to this use of cookies and data.

Az állatkertben megszelídítették a kacsacsőrű emlőst – videó

A kisállat engedi, hogy kézből etessék és vakargassák.

Az állatkertben megszelídítették a kacsacsőrű emlőst – videó

A Heaiesville Sankchuri állatkertben egy kacsacsőrű emlős, fajtájától szokatlan viselkedéssel szórakoztatja a látogatókat. Minden félelem nélkül viszonyul az emberekhez, elfogadja az eledelt a kezükből, sőt ő maga kéri, hogy megcirógassák a pocakját.

A kacsacsőrű emlősök, melyek élőhelye kelet Ausztráliára korlátozódik, általában kerülik az embereket. A helyiek Isten kacsájának nevezik őket, mivel ezek az emlősök egyesítik magukba a madár csőrét, a hód farkát és bundáját, és a hüllők lábát. Félreeső mocsarakban, tavakban vagy folyókban élnek, ott, ahol még a környéken sem található emberi lény. A kacsacsőrű emlősök mély üregeket építenek maguknak, ahol kikeltik az utódaikat. A szűk bejárat úgy van megalkotva, hogy kinyomja a házigazda bundájából a vizet.

Hasonló bejegyzés: Szelíd repülőmókus - videó

A gyarmatosítók 1797-ben fedezték fel ezt a fura emlőst és „vakondnak” nevezték el. Az egész világon ez az egyetlen emlős, amelynek csőre van. Nem árt azonban tudnunk, hogy nem is olyan ártalmatlan ez a állat. Ezeknek a lényeknek van egy sarkantyújuk, mint a kakasoknak. A méreg, ami abban található, meg tud ölni egy kisebb állatot. Bár az ember számára ez a méreg nem halálos, mégis nagy fájdalmat tud okozni. A szúrás helyén duzzanat keletkezik, ami lassan átterjed a végtagokra is.

Hogy életben maradjon, a kacsacsőrű emlős naponta annyi gerinctelen élőlényt kell megegyen, ami a testtömegének kb. 20%-át teszi ki. Bár óriási az alkalmazkodóképessége, mégsem bír ki a víz alatt 30 másodpercnél többet, így a vadászat napi 12 órát vesz igénybe.

Ez érdekelni fogja