When you browse on this site, cookies collect data to enhance your experience and personalize the content and advertising you see.
Visit our Privacy Policy to learn more. By continuing to use the site, you agree to this use of cookies and data.

Felfedezték a boldogság és a depresszió génjét

Az ember pszichológiai portréja meghatározható, többek között örökletes úton is.

Felfedezték a boldogság és a depresszió génjét

Egy genetikus tudós csoport, a világ tizenhét országából, megvizsgálta 3000 ember génállományát. A világ 190 országának szakértője dolgozta fel az összegyűjtött adatokat. Ennek eredményeként felfedeztek három genetikai változatot, ami összefüggésben van a boldogság szubjektív felfogásával. Felfedeztek még két gént, ami összefüggésben van a depressziós tünetekkel és 11 gént ami a neurózissal van összefüggésben.

Hasonló bejegyzés: Kezdődik a tavaszi allergia

Mindazonáltal, ezen genetikai variánsok jelenléte az emberi szervezetben nem garantálja a depresszió vagy a neurózis kialakulását. A genetika csak az egyik befolyásoló tényezője ezen pszichológiai vonások kifejlődésének, mert a külső tényezők befolyásolása is jelen van.

A tudósok arra számítanak, hogy folytathatják a felfedezett gének funkcióit, hogy jobban megérthessék miért hajlamos néhány ember biológiailag jobban vagy rosszabbul érezni magát mint mások.

Ez érdekelni fogja