When you browse on this site, cookies collect data to enhance your experience and personalize the content and advertising you see.
Visit our Privacy Policy to learn more. By continuing to use the site, you agree to this use of cookies and data.

A föld napja

Április 22-én ünnepeljük a Föld napját.

A föld napja

Az ötletadó John McConnel volt, még 1969-ben egy UNESCQ konferencián vetette fel San Franciscóban. Először 1970. március 21-én ünnepelték, ami az északi féltekén a tavasz első napja.

Denis Hayes amerikai egyetemi hallgató 1970. április 22-én mozgalmat indított a Föld védelmében és megalapította az Earth Day Network-ot (Föld Napja Hálózatot).

A Föld napja alkalmából különféle eseményeket rendeznek szerte a világon, amelyek arra hívják fel a figyelmet, hogy óvni kell a bolygónkat és annak természeti kincseit. Magyarországon 1990 óta méltatják ezt a napot, 2009 óta pedig az ENSZ április 22-ét a Földanya Nemzetközi Napjává nyilvánította.

2015 a talaj és a fény nemzetközi éve volt. Ezek egyike nélkül sem élhetünk.

2016 a hüvelyesek nemzetközi éve. Javasolt témája „Fákat a Földnek”. Egyes felmérések szerint ezen a napon több mint egymilliárd ember vesz részt valamilyen a világnaphoz kapcsolódó eseményen. Mindenki tehet azért, hogy hozzájáruljunk gyermekeink, unokáink ajándékához, az élhető Földhöz. Ültessünk virágot,fát, gyűjtsük össze s szemetet, éljünk takarékosabban, ne pazaroljuk az ételt és az energiát, hiszen mindannyian felelősek vagyunk környezetünkért.

Éljünk úgy, hogy más is tudjon élni!

Korábbi bejegyzés: Április – Szent György hava

Ez érdekelni fogja