When you browse on this site, cookies collect data to enhance your experience and personalize the content and advertising you see.
Visit our Privacy Policy to learn more. By continuing to use the site, you agree to this use of cookies and data.

Kezdődik a tavaszi allergia

Megérkezett a tavasz és vele együtt kezdődik az allergiaszezon is.

Kezdődik a tavaszi allergia

Megérkezett a tavasz, éled a természet, virágba borultak a fák, bokrok, bontogatják szirmaikat a tavaszi virágok. Szinte hihetetlen, de sokan nem örülnek ennek a szép évszaknak és szó szerint könnyekkel a szemükben fogadják a természet ébredését. Az a helyzet, hogy a növények virágzásakor apró virágpor szemcsék kerülnek a levegőbe, ami nagyon nehéz idők kezdetét jelenti az allergiások számara.

Az allergia a szervezet abnormális válaszreakciója egy vagy több anyagra, ami a legtöbb ember számára ártalmatlan. Az ergia görög szó, aminek a jelentése, reagálni, választ adni. Az allergia eltérő válaszadást, másképpen reagálást jelent. Ez a szervezet hibás védekezése valami ellen, ami ellen nem is kellett.

Kora tavasszal, amikor a fákon, bokrokon még nincsenek levelek a virágport a szél óriási távolságokra hordja, mivel a virágpor nemcsak könnyű, hanem nagyon apró is, így könnyen bekerülhet a lakásba is, ami az allergiások számára óriási problémát jelent.

A tavaszi allergia többféle formában is jelentkezhet: nátha, könnyezés, tüsszögés, köhögés. Ezek a tavaszi szénanátha tünetei.

Hasonló bejegyzés: Hogyan kerülhetjük el a tavaszi meghűlést

tavaszi allergia

Hogyan küzdjünk ellene?

Sajnos, még nem találtak fel olyan gyógyszert, ami végleg megszabadítana a betegségtől, de vannak módszerek, amik segítenek könnyebben átvészelni a kellemetlen tüneteket. A legegyszerűbb módszer antihisztamin, orrcseppek, orrspray beszerzése. Sokan a természetes szerekben keresnek enyhülést. A lakásban porszívózzunk gyakrabban, takarításkor ne használjunk vegyszereket. Ha a lakásban háziállatokat tartunk, legalább a hálószobába ne engedjük be azokat. A párnát, ágybetétet, matracot takarjuk le fóliával, hogy a lehető legkevesebb por vagy állati szőr kerüljön rájuk.

Hasonló bejegyzés: Támadnak a kullancsok!

tavaszi allergia

Ez érdekelni fogja