When you browse on this site, cookies collect data to enhance your experience and personalize the content and advertising you see.
Visit our Privacy Policy to learn more. By continuing to use the site, you agree to this use of cookies and data.

A globális felmelegedés összefüggésben van az élelmiszerhulladékkal

Az el nem fogyasztott ételekből származó élelmiszerhulladék provokálja a globális felmelegedést.

A globális felmelegedés összefüggésben van az élelmiszerhulladékkal

Az ökológusok arra a következtetésre jutottak, hogy az emberiségnek ideje lenne elgondolkodni az élelmiszerhulladék csökkentéséről. A felesleges maradékból származó élelmiszerhulladék az utóbbi 50 évben 300%-kal növelte az üvegházhatást okozó gázok kibocsájtását. A tanulmányt a Németországi Postdam Institute for Climate Research tudósai publikálták.

Elemzők már korábban megállapították a mezőgazdasági ágazat egyre növekvő szerepét a világot fenyegető globális felmelegedésben.

A húskészítmények előállításának növekedése, amelyek a növekvő kereslet ellenére egyre gyakrabban kerülnek a szemétre, komoly befolyással fog bírni a globális szén-dioxid készletre a XIX. század közepére.

Hasonló bejegyzés: A műanyag az emberi étrend része lett

A kutatók becslése szerint az üvegházhatást okozó gázok kibocsájtásában az élelmiszerhulladékok a „bűnösek”. Az élelmiszerszükséglet az utóbbi 50 évben 2300-ról 2400 kalóriára változott személyenként, naponta az élelmiszer felesleg napi 310 kalóriáról 510-re nőtt személyenként.

Ugyanebben az időszakban a tudósok a melegházhatást okozó gázok növekedését figyelték meg, ami összefügg az élelmiszerfelesleg 130 millió tonnáról évi 530 millió tonnára való növekedésével, ami átszámítva CO2 egyenértékre, több mint 300%-ot jelent. Ezen adatok alapján a jövőnk nem fest valami rózsásan, hiszen az el nem fogyasztott élelmiszer évi 2,5 gigatonna CO2 egyenértéket eredményez.

Az erről szóló tanulmány az Environmentál Science & Technology nevű folyóiratban jelent meg.

Ez érdekelni fogja