When you browse on this site, cookies collect data to enhance your experience and personalize the content and advertising you see.
Visit our Privacy Policy to learn more. By continuing to use the site, you agree to this use of cookies and data.

A műanyag az emberi étrend része lett

Az emberek annyira beszennyezték az óceánt, hogy a szemét az étrendjük része lett.

A műanyag az emberi étrend része lett

A világ nemrég annak a megrázó ténynek lett a tanúja, hogy 2050-ig a Világóceánban több műanyag hulladék lesz, mint hal. Most egy még megrázóbb hírt közöltek, miszerint a Világóceán szennyezettsége elérte a kritikus szintet. Az emberek már annyira beszennyezték a vizet, hogy a szemét az étrendjük részévé vált.

A séma elég egyszerű: a vízben úszó hal, ami majd az asztalunkra kerül, azzal a mindenféle rondasággal táplálkozik, amit az óceánba dobáltak. A Scripps Oceanográfiai Intézet tudósai megállapították, hogy a halak majdnem 10% a „nagy csendes óceáni szemétlerakó út” zónájában él.

A tudósok kiszámították, hogy a tenger mélyének lakói, csak a Csendes Óceán északi részén (vagyis az Egyesült Államok nyugati partjánál) egy év alatt, mintegy 21 millió tonna műanyagot esznek meg.

Hasonló bejegyzés: A globális felmelegedés összefüggésben van az élelmiszerhulladékkal

műanyag az óceánban

Annak ellenére, hogy jelentős előrelépések történnek az ökológiai kezdeményezések terén, az emberek annyi műanyagot állítanak elő, ami majdnem megegyezik a Föld felnőtt lakosságának a súlyával.

Az egész világon a műanyag zacskók használata az utóbbi 50 évben a hússzorosára nőtt és a műanyag termékeknek csak az 5%-át dolgozzák fel úgy, hogy az ne okozzon kárt a környezetben.

Korábbi bejegyzés: Citarum - a világ legszennyezettebb folyója

Ez érdekelni fogja