When you browse on this site, cookies collect data to enhance your experience and personalize the content and advertising you see.
Visit our Privacy Policy to learn more. By continuing to use the site, you agree to this use of cookies and data.

Április elsején mágneses vihar várható – különös hatása lesz

Az április elsejei mágneses viharok különös hatással vannak ránk.

Április elsején mágneses vihar várható – különös hatása lesz

NOAA becslése szerint 45% esélye van a poláris geomágneses viharok kialakulásának, amikor a lassú és gyors áramlás kölcsönhatása miatt a napszél eléri a földet.

Ezeken a területeken felgyülemlenek a napszél plazma sűrűségi gradiensek és lökéshullámokat alkotva olyan csodálatos jelenséget hoznak létre, mint a sarki fény.

Eközben a naptevékenység alacsony marad, a mágneses mezők stabilak, így a napkitörések nem jelentenek veszélyt az emberekre.

Mivel ezen a napon a koronális lyukak sem fordulnak a föld felé, így a mágneses vihar emberi szervezetre gyakorolt hatása is eltérő lesz. A megszokott szédülés, fejfájás és vérnyomás ingadozás helyett egészen más hatások érnek bennünket. Már reggel, munkába menet, embertársainkon olyan ritka jelentségeket figyelhetünk meg, mint a kedves mosoly, előzékenység. Egyes embereken, (ez főleg magasabb beosztású egyéneknél fordulhat elő) adakozási vágy tör ki, mindenképpen fizetésemelést szeretnének adni. A mágneses vihar különbözőképen hat a férfiakra és a nőkre. Míg a férfiak bátrabbak lesznek (pl. bátran bókolnak feleségüknek vagy barátnőjüknek), a nők nyugodtabbak (nem zsörtölődnek holmi szétdobált zoknik és egyebek miatt). Ez a különös vihar. sajnos a gyerekeket sem kíméli! Szüleik meglepődve tapasztalják, hogy külön felszólítás nélkül leülnek megtanulni a leckét, nem állnak elő extra kérésekkel és úgy elégedettek a világgal, ahogy van.

Semmi pánik! Az ilyen mágneses viharok nem tartanak sokáig, legfeljebb egy napig és csak április elsején fordulnak elő!

Ez érdekelni fogja