When you browse on this site, cookies collect data to enhance your experience and personalize the content and advertising you see.
Visit our Privacy Policy to learn more. By continuing to use the site, you agree to this use of cookies and data.

Áprilisi vetési naptár

Vetési naptár áprilisra. Mit és mikor ültessünk?

Áprilisi vetési naptár

Most, hogy már hivatalosan is elbúcsúztunk a téltől, megünnepeltük kedves tavaszi ünnepeinket, ideje munkához látni, irány a kert!

Bár még reggelenként tapasztaljuk a tél tiltakozását befagyott tócsák képében, már lassan ideje, hogy a földbe kerüljenek a vetőmagok, na de honnan tudjuk, hogy melyik növényt mikor ültessük? Ebben segítségünkre van a természet, amely nagy biztonsággal jelzi mikor kell veteményezni és kiültetni a palántákat.

Az időjárás ugyan évről évre változik, ám a növények és állatok életciklusa állandó. |gy a borsót akkor érdemes elvetni, amikor az aranyeső és a sárga nárcisz virágzik. A krumplit akkor kell elültetni, amikor először virágzik a pitypang. Ha hajtani kezd az orgona levele, vethetjük a céklát, répát, salátát és spenótot. Ha az orgona már teljes virágdíszben pompázik, földbe kerülhet a bab, uborka és sütőtök. A gyöngyvirág, ha virágszik vessünk paradicsomot, ha meg a nőszirom, már kiültethetjük a paprika, padlizsán és dinnye palántákat. A gabonaféléket akkor kell ültetni, ha az almafa virága már hullatja a szirmait. A káposzta és brokkoli magokat akkor érdemes elvetni, ha virágzik a szivarfa.

Most már minden előrejelzés meleget jósol, így hát elő a szerszámokkal és irány a kert!

Hasonló bejegyzés: Holdnaptár 2016. Április

Ez érdekelni fogja