When you browse on this site, cookies collect data to enhance your experience and personalize the content and advertising you see.
Visit our Privacy Policy to learn more. By continuing to use the site, you agree to this use of cookies and data.

A Katie vihar káoszt okozott Nyugat-Európában – videó

Végigsöpört Nyugat-Európán a Katie nevű vihar.

A Katie vihar káoszt okozott Nyugat-Európában –  videó

A vihar tombolásától főleg Nagy Britannia és Franciaország szenvedtek. A hurrikán szerű szél miatt, járatok százait törölték, lezártak számos utat és hidat, több ezer háztartás maradt áramellátás nélkül.

A ­Katie súlyos pusztítást hagyott maga után Dél-Anglia egész területén. Surrey grófságban a rendőrség a Wei folyón felborult csónak utasát keresi.

A hurrikán erősségű vihar miatt, aminek erőssége elérte a 170 km/h sebességet, áram nélkül maradt százezer lakás és körülbelül 150 repülőjáratot töröltek Heathrow és Gatvick repülőterein.

Franciaországban 60 ezernél több háztartás maradt áramellátás nélkül, nagyobb részük Bretagne nyugati részén és Normandiában.

A legerősebb széllökések elérték a 150 km/h sebességet, amit a Belle-Ile szigeteken mértek.

Hollandiában a széllökések erősége elérte a 113 km/h sebességet. Az ítéletidő következtében fák dőltek ki és autók sérültek meg. A rossz időjárás miatt törölték a húsvéti ünnepségeket. A viharos szél Belgiumban is fákat csavart ki. Brüsszelben bezárták a parkokat.

Ez érdekelni fogja