When you browse on this site, cookies collect data to enhance your experience and personalize the content and advertising you see.
Visit our Privacy Policy to learn more. By continuing to use the site, you agree to this use of cookies and data.

Katie vihar tombolt Londonban

A brit hatóságok attól tartanak, hogy legkevesebb egy halottja lehet a Húsvétkor érkezett viharnak.

Katie vihar tombolt Londonban

Anglia több repterén törölték a légijáratokat, az erős szél otthonokat rongált meg és áramkimaradást okozott.

Igazi angol időjárást tapasztalhattak meg a szigetország lakói Húsvétkor. Egymást váltogatták a napfényes és viharos napok, de jutott jégverésből és viharból is.
Hétfőn a Katie névre elkeresztelt vihar miatt más repterekre irányítottak több, a londoni Heathrow-ra és Gatwickre érkező járatot, miközben Anglia déli részén 170 km/órás nagyságú széllökéseket mértek.
A viharos idő nyomán 200 ezer otthon maradt áram nélkül, miközben az egyik déli megyében eltűnt egy kajakos. A rendőrség nagy erőkkel kereste a férfit, akinek a csónakja a Wey folyó áradása idején felborult.
Helyi idő szerint este öt órakor még mindig közel 30 ezer otthonban nem volt áram nemcsak Angliában, de Walesben is.

Videó összefoglaló: A Katie vihar káoszt okozott Nyugat-Európában – videó

Az energiacégek szerint lesznek olyan fogyasztók, akiknek egészen keddig kell várniuk arra, hogy bekapcsolják náluk a szolgáltatást, mivel komoly károk keletkeztek a hálózatban.
A mostoha időjárás miatt egy időre lezárták az Angliát Wales-szel összekötő hidat és a London körüli körgyűrű, az M25-nek a Temze-torkolat felett átívelő hídját is.
Sok utas számára megrázó élmény volt, amikor a Gatwick reptéren landolni készülő gépeik az utolsó pillanatokban átstartoltak, mert máshová irányították őket a széllökések miatt - közölte a BBC.
A Budapestről érkező egyik járaton ülő Dan Prance azt mondta, hogy a gép hirtelen nagyokat zuhant és "jobbra-balra csapódott, mielőtt a pilóta abbahagyta a leszállást.
Sokan rosszul lettek, de megkönnyebbültek, tapsoltak, amikor a gép biztonságosan leszállt Birminghamben" - tette hozzá.
Nemcsak a légiközlekedésben álltak be zavarok, sok vonatot is töröltek, mert egy helyen egy földcsuszamlás betemette a pályát.

Korábbi bejegyzés: Hóvihar, tornádó, eső az Egyesült Államokban

London déli részén az erős szél miatt megrongálódott egy pub homlokzata és téglák százai zúdultak az utcára. Szerencsére mindez éjszaka történt, így nem voltak az utcán járókelők.
Sok helyen fákat döntött ki a vihar és ezek autókra és házakra zuhantak.
A La Manche-csatornán fekvő Alderney szigeten a szél felemelt egy istállót és azt egy ház oldalának csapta.
Derbyshire megye egyik városában pedig nem éppen tavaszias időre ébredtek a helyiek: erős havazást hozott a reggel.

Forrás: inforadio.hu

Ez érdekelni fogja